Thailand 2007
Foto's & verslag: Guido Aalbers

Begin...

28-06-2007

Beste allemaal,

Onze Hut Kantchanaburi, River KwaiHiero een eerste bericht vanuit een heerlijke vakantiebestemming. We zitten momenteel in Kantchanaburi, dat is een grappig plaatsje aan de river kwai. Dankzij een (goede) tip van de zus van Angelique zitten we in een hutje aan het water. De hutjes zijn op palen gebouwd, aangezien de rand nogal moerasachtig is. Echt een prachtige vakantielocatie waar we het wel een paar dagen zullen volhouden! ;-)

De vlucht naar Bangkok begon met een tegenslag. Toen we in het vliegtuig zaten bleek dat er door het slechte weer vertragingen waren. Dus stegen we uiteindelijk een klein uurtje te laat op. We hadden plekken zonder stoelen voor ons dus dat gaf net ff wat meer beenruimte. Helaas zaten er wel 2 Thaise dames met kleine kinderen naast ons, dus dat begon al snel te janken. Gelukkig viel dat verder tijdens de vlucht mee ;-)

(of Khao San Road)In Bangkok hebben we de Airport Express bus genomen de stad in, een ritje van een 45 minuten schat ik. Zagen we gelijk al heel wat verschillende wijken. Van rijk tot zeer arm. Ons Hotel in Bangkok stond op een zeer prettige plek. Namelijk op loopafstand van zowel The Royal Palace (daarover zo meer), als ook Kao San Road (wat dan weer doorgaat voor Backpackers-heaven). De kwaliteit vh hotel viel ons reuze mee (wisselende berichten gevonden op Internet). Na aankomt eerst bekaf op bed geploft en ff een kort dutje gedaan en toen maar gelijk richting Kao San om daar lekker te drinken en eten. De eerste Thaise maaltijd ging er gelijk goed in. Man wat een lekker eten! Biertje en Margarita smaakten ook prima ;-)

Veel shops ook daaro en handelaren met allerlei nepmerk spul...


thai_07-06-27_008thai_07-06-27_013thai_07-06-27_035thai_07-06-27_021thai_07-06-27_020b

Royal-Palace; Odelia. Grand Palace

De dag erop (woensdag) zijn we op Tempel-tour geweest ;-) Eerst naar de Royal-Palace gelopen, wat het grootste tempel-complex van Bangkok is. Wat een pracht en praal. (en wat een boel toeristen). Daarna een van de vele straatmarkten opgelopen en genoten van alle verschillende geuren. Overal werd eten bereid, en er werden natuurlijk ook de nodige onnodige souvenirs verkocht. We hebben ergens een eetstalletje gezocht en ook daar weer heerlijk zitten eten, met uitzicht op de rivier. Ook de eerste monniken al gespot. Toen doorgelopen naar de volgende tempel (typisch genoeg waren we even de enige blanken, en dat terwijl het overal Wat Pho (also known as Wat Chetuphon)stikt vd toeristen). Wat Pho (ookwel Wat Chetuphon) staat bekend om het feit dat de grootste buddha van Thailand er ligt... ligt ja, het beeld is namelijk 45 meter lang en 11 meter hoog, en compleet bedekt met bladgoud. Het was ff krabben maar we hebben een mooi stukje bling bling geklauwd (just kiddin')

Wat ArunToen gelopen richting een veerpond die ons aan de overkant van de rivier bracht voor.... alweer een tempel ;-) Wat Arun

Deze keer een wat ouder model, met heeeeeele steile trappen. De hele tempel was bedekt met een soort Chinees porselein. Tenminste daar leek het wel op. Erg apart gezicht.

Toen pondje wee terug en op zoek naar een taxi die ons naar MBK wilde brengen. Ondanks het feit dat de meeste taxi's "meter-taxi" op het dak hebben staan, wilde niemand de meter aanzetten en ons erheen brengen. Ze wilden allemaal MBK van binnen...een 'fixed price', en u snapt dat het dan niet goedkoper werd ;-) Wij natuurlijk niet gedaan... en dus uiteindelijk een TukTuk gescoord om ons naar de immense mall te brengen (want dat is MBK). Je moet je voorstellen... ehhh... neem een V&D, en zet daar twee andere V&D's bovenop. En het blok dat je dan krijgt, dat vermenigvuldig je in de breedte nog eens met 4.... HUGE!!!!! En overal anders. Sommige delen hadden wel wat weg van een V&D, maar andere delen waren meer een soort overdekte markt waarbij alle winkeltjes slechts een paar vierkante meters zijn en de doorgangen erg smal. Makkelijk verdwalen ook ;-)

Ik heb gelijk maar ff een goedkope spijkerbroek gescoord, die je eerst kon passen in een hoek van de winkel, waar dan provisorisch een doek werd gespannen ;-) Odelia kon helaas (nog) niet slagen.

Ook was er een etage met heel veel eet-stands... en u raadt het al: we hebben weer lekker gegeten, al viel een deel van Odeel dr maaltje een beetje tegen.


Damnoen Saduak. Floating MarketVanmorgen stonden we heel erg vroeg op (=630) omdat we graag naar de "floating market" van Damnoen Saduak wilden. Heerlijk in een bootje eerst door de woonwijk gevaren ;-) Een soort Thais Giethoorn zeg maar, waarbij de huizen op palen staan en er kleine smalle waterwegen tussendoor lopen. Uiteindelijk natuurlijk ook de markt op gevaren en daar maar wat lekkere hapjes genuttigd. Er zijn daar bootjes waar vrouwtjes gewoon ff een maaltijd in elkaar flansen. Kortom: was weer heerlijk ;-)

thai_07-06-28_069thai_07-06-28_093thai_07-06-28_067thai_07-06-28_071
thai_07-06-28_074thai_07-06-28_096

En daarna gelijk door naar Kantchanaburi, waar we nu dus zitten.

That's all 4 now ;-)

 

DEEL 2

 

© Foto's & verslag: Guido Aalbers.

Klik Hier voor alle foto's, of hier voor een (kortere) slideshow.

Pics from Guido Aalbers. Also beautiful country's like Thailand and islands like Koh Phi Phi also known as Ko Pi Pi. Bangkok, MBK, Sawadee, Hellfire pass, river kwai, Tiger Temple, Guesthouses, Ayutaya ayuthaya, Ayutthaya, Chiang Mai, SongTaew, Night Bazaar, Birma, Myanmar. Sukothai temple's budhha budha Cjina town LongTailboat Railay (ook wel Railee, Reelee, Ralee, Raylee, Railai. Beach Holiday or vacacion. vacation. Phranang Cave Beach phra nang resort birma Myanmar.